Sastāvdaļas
1.masa:
- 7 olbaltumu (220g)
- 150 g cukura
2.masa:
- 2 olas
- 5 olu dzeltenumu
- 70 g cukura
- 80 g miltu
- 1 vaniļas pāksts mīkstuma
- 1 citrona mīkstums (sadalīts mazajās "šūniņās")
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pildījums:
- 500 g putukrējuma
- 1 vaniļas pāksts mīkstums
- 50 g pūdercukurs
- 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
- ievārījums (jāņogu vai brūkleņu)
Pagatavošana
- 1. Masa: Saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls stingrās putās. Putojot pamazām pievieno cukuru.
- Uz plāts izklāj cepampapīru. Uz tā izklāj strīpās 4x3 olbaltumu masu tā,lai paliktu vieta biskvīta masai starp katru olbaltumu kārtu.
- Ja nepietiek vietas, ņemiet vēl vienu plāti.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
- 2. Masa: Olas, olu dzeltenumus, vaniļu un citrona mīkstumu saputo līdz masa kļūst gaisīga.
- Tad iesijā miltus un uzmanīgi ieputo tos.
- Masu iepilda konditorejas maisiņā un caur to izvelk biskvīta masas strīpas uz plāts blakus katrai olbaltumu strīpai.
- Visu ātri apkaisa ar pūdercukuru un cep apmēram 25 min. Atdzesē. Sagriež šķērsām svītrām porciju gabalos.
- Krēms: Saldo krējumu ar vaniļu, cukuru un stindzinātāju saputo.
- Pusei no izceptās pamatnes uzklāj ievārījumu un virsū putukrējumu.
- Uzsēdina otrās pusītes virsū. Nolieciet vēsumā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!