Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 olas
- 2 olu dzeltenumi
- 130 g cukura
- 50 g cietes
- 60 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Bezē:
- 2 olu baltumi
- 60 g pūdercukura
- 300 g biezpiena
- 300 ml saldā krējuma
- 3 ēdamkarotes cukura
Dekorēšanai:
- 1 apelsīns
- 150 g ķiršu
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas ar olu dzeltenumiem un cukuru līdz veidojas baltas putas.
- Atsevišķi sajauc miltus ar cieti un cepamo pulveri, iesijā olu masā.
- Visu viegli samaisa un ieklāj ar nedaudz ietaukotu cepamo papīru pārklātā kūkas formā.
- Liek cepties 175°C temperatūrā 25 minūtes.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus un pūdercukuru stingrā masā.
- Kad biskvīts sāk kļūt brūns, klāj olu baltumu masu pār tā virsmu un cep līdz bezē kļūst viegli zeltains.
- Tad sagriež biskvītu horizontāli 2 kārtās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un cukuru, pakāpeniski pievieno biezpienu un visu saputo viendabīgā masā.
- Krēmam pievieno ķiršus, vai jebkuras citas ogas, augļus, un viegli samaisa.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu dekorē ar apelsīnu šķēlītēm.
- Ievieto kūku ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!