Sastāvdaļas
- 3 kg vidēja lieluma tomātu
- 4 tējkarotes sāls (ar kaudzi) bez joda
- ūdens
Pagatavošana
- Tomātus nomazgā un nosusina.
- Liek tos izkarsētās litra burkās, virsū beriet pa tējkarotei sāli un ievietojiet burkas katlā ar paliktni vai ieklātu dvieli.
- Katlā lejiet tik daudz ūdens, lai tas pārklātu divas trešdaļas no burku augstuma.
- Pārlejiet tomātus ar tīru, aukstu ūdeni piesedziet ar sterilizētiem vāciņiem un lieciet vārīties.
- Kad katlā ūdens uzvārījies, samaziniet uguni līdz minimumam un karsējiet 30 minūtes.
- Uzreiz aizvākojiet ar vāciņiem, burkas atdzesējiet, apgāztas otrādi.
- Ēšanai un galdā pasniegšanai šie tomāti ir gatavi ne ātrāk, ka pēc 30 dienām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!