Bez etiķa konservēti tomāti

Bez etiķa konservēti tomāti Foto: Bez etiķa konservēti tomāti

Sastāvdaļas

  • 3 kg vidēja lieluma tomātu
  • 4 tējkarotes sāls (ar kaudzi)  bez joda
  • ūdens

Pagatavošana

  1. Tomātus nomazgā un nosusina.
  2. Liek tos izkarsētās litra burkās, virsū beriet pa tējkarotei sāli un ievietojiet burkas katlā ar paliktni vai ieklātu dvieli.
  3. Katlā lejiet tik daudz ūdens, lai tas pārklātu divas trešdaļas no burku augstuma.
  4. Pārlejiet tomātus ar tīru, aukstu ūdeni piesedziet ar sterilizētiem vāciņiem un lieciet vārīties.
  5. Kad katlā ūdens uzvārījies, samaziniet uguni līdz minimumam un karsējiet 30 minūtes.
  6. Uzreiz aizvākojiet ar vāciņiem, burkas atdzesējiet, apgāztas otrādi.
  7. Ēšanai un galdā pasniegšanai šie tomāti ir gatavi ne ātrāk, ka pēc 30 dienām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes