Sastāvdaļas
- 3 glāzes piena
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 2 ēdamkarotes sadrupinātu riekstu (pēc garsās un patikas)
Mērcei:
- 100 g dzērveņu
- 4 ēdamkarotes cukura
- 2 tējkarotes kartupeļu cietes
Pagatavošana
- Pienu ar cukuru un vanilīn cukuru uzvāra, maisot pievieno kartupeļu cieti kas atšķaidīta ar nelielu ūdens daudzumu, un vēlreiz uzvāra līdz sabiezē.
- Atdzesētu pārlej ar atdzesētu dzērveņu mērci, pārkaisa ar riekstiem.
- Mērcei dzērvenes pārlej ar visais nelielu ūdens daudzumu, uzvara lai tā sāk šķīst, pēc tam ogas saspaida.
- Dzērvenes izberž caur caur sietu, šķidrumam pievieno 2 glāzes ūdens un un cukuru, uzvāra, iemaisa atšķaidītu kartupeļu cieti, uzvāra un atdzesēs.
- Mērci var gatavot arī no citām ogām. Riekstus pārkaisīšanai var apgrauzdēt, uz sausas pannas, lai garša vairāk izceltos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!