Sastāvdaļas
- 1 paciņa sausā rauga
- 1 glāze silta ūdens
- 3 glāzes miltu
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 glāze piena
- 1/2 paciņa sviesta
- 2 lielas olas
- 1 apelsīna miziņa un sula
- 500 g svaigu zemeņu
- svaigs timiāns
- 1 - 2 paciņas Maskarpone siera
- 1/3 glāzes medus
Pagatavošana
- Izkausē sviestu un ļauj mazliet atdzist.
- Sauso raugu liek siltā ūdenī, traukam uzliek vāku un noliek siltā vietā.
- Lielā traukā sajauc miltus un sāli.
- Atsevišķi sajauc raugu, ūdeni, pienu, sviestu, olu dzeltenumus un medu. To visu ielej miltos ar sāli.
- Olu baltumus saputo stingrās putās un pievieno mīklai.
- Pievieno pusi no Maskarpones siera, 1/2 apelsīna miziņu, nedaudz sasmalcināta timiāna.
- Kārtīgi samaisa, traukam uzliek vāku un atstāj uz 10 - 20 minūtēm siltā vietā.
- Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē ar sviestu un vidējā karstumā izcep vafeles.
- Vafeles cep zeltaini brūnas.
- Zemenes sagriež, sajauc ar 1/2 apelsīna miziņu, apelsīna sulu un medu.
- Vafeles pasniedz siltas, izrotātas ar Maskarpone sieru, zemenēm un pārkaisītas timiānu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!