Beļģu vafeles ar zemenēm, timiānu un Maskarpone sieru

Beļģu vafeles ar zemenēm, timiānu un Maskarpone sieru Foto: Beļģu vafeles

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa sausā rauga
  • 1 glāze silta ūdens
  • 3 glāzes miltu
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1 glāze piena
  • 1/2 paciņa sviesta
  • 2 lielas olas
  • 1 apelsīna miziņa un sula
  • 500 g svaigu zemeņu
  • svaigs timiāns
  • 1 - 2 paciņas Maskarpone siera
  • 1/3 glāzes medus

Pagatavošana

  1. Izkausē sviestu un ļauj mazliet atdzist.
  2. Sauso raugu liek siltā ūdenī, traukam uzliek vāku un noliek siltā vietā.
  3. Lielā traukā sajauc miltus un sāli.
  4. Atsevišķi sajauc raugu, ūdeni, pienu, sviestu, olu dzeltenumus un medu. To visu ielej miltos ar sāli.
  5. Olu baltumus saputo stingrās putās un pievieno mīklai.
  6. Pievieno pusi no Maskarpones siera, 1/2  apelsīna miziņu, nedaudz sasmalcināta timiāna.
  7. Kārtīgi samaisa, traukam uzliek vāku un atstāj uz 10 - 20 minūtēm siltā vietā.
  8. Uzkarsē vafeļu pannu, iesmērē ar sviestu un vidējā karstumā izcep vafeles.
  9. Vafeles cep zeltaini brūnas.
  10. Zemenes sagriež, sajauc ar 1/2 apelsīna miziņu, apelsīna sulu un medu.
  11. Vafeles pasniedz siltas, izrotātas ar Maskarpone sieru, zemenēm un pārkaisītas timiānu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes