Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 paciņa sausā rauga
- 1,5 glāzes piena
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
- 1 ola
- 6 ēdamkarotes augu eļļas
- milti
Pildījumam:
- 500 g jauktas maltās gaļas
- 1 vidēji liels sīpols
- sāls, pipari pēc garšas
- 2-3 ēdamkarotes auksta ūdens
Pagatavošana
- Maltajai gaļai pievieno sakapātu sīpolu, sāli, piparus - samaisa.
- Lai maltās gaļas masa būtu sulīgāka un mīkstāka, pielej aukstu ūdeni - samaisa.
- Maltās gaļas masu atsit - t.i., no masas izveido bumbiņu un 15 reizes iemet atpakaļ bļodā.
- Pēc tam maltās gaļas masu liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Gatavo mīklu - raugu izšķīdina siltā ūdenī, atstāj mazliet uzrūgt.
- Lielā bļodā lej siltu pienu, pievieno rauga maisījumu, sāli, cukuru, olu, augu eļļu - kārtīgi samaisa.
- Maisot, pakāpeniski pievieno miltus, samīca mīklu.
- Mīklai jābūt elastīgai, tā nedrīkst lipt pie rokām un darba virsmas.
- Sagatavoto mīklu liek siltā vietā un ļauj uzrūgt 2 reizes.
- Dziļā pannā lej augu eļļu, uzkarsē to.
- Veido belašus, vidū liekot maltās gaļas masu.
- Belašus cep eļļā ar aiztaisīto malu uz leju, kamēr tie apbrūnē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!