Sastāvdaļas
- bebra gaļa - ciskas, ribiņas
- ķiploki
- sinepes
- garšvielas
Marinādei:
- 0.5 l ķiploku tomātu mērce
- 100 l skāba krējuma
- 200 g sinepju
- 50 ml eļļas
- malti pipari
- 4 tējkarotes cukura
- ķiploku pulveris
Pagatavošana
- Neiespringu uz gaļas atplēvošanu un attaukošanu, jo paļāvos uz ķiplokiem un sinepēm kā nevēlamās garšas noņēmējiem.
- Bebra ribiņas, 2 kg ciskas, 2 ķiploki, garšvielas,marināde.
- Vakarā iemarinē gaļas gabaliņus.
Marināde: ķiploku tomātu mērce (0.5 l), skābs krējums (100 ml), sinepes (200 g), eļļa (50 ml), malti visdažādākie pipari (daudz), 4 tējkarotes cukura, ķiploku pulveris (pēc garšas).
● no rīta ņem gaļu no marinādes ārā
● eļļā apbrūnina uz ļoti karstas pannas
● iemaisa gabaliņus tajā pašā marinādē
● ietin katru gabaliņu folijā, klāt liekot pāris šķēlītes ķiploka
● cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā vairāk par stundu (atkarīgs no bebra vecuma)
● pako laukā no folija bļodā
● uzvāra veco marinādi,aplej gaļu un vāku virsū (lai ievelkas labāk un būtu sulīgāk),
- Etiķi nelieto, cukuru liek sākumā, sāli beigās (lai gaļa mīkstāka un sulīgāka)!
- Nepārspīlēt ar cukuru (lai nav salds)!
- Piparus, sinepes, ķiplokus liekat droši (cepoties stiprums ļoti mazinās)!
- Ēd tikai ar zaļumiem, izbaudot medījuma garšu.
Recepti iesūtīja: Osvalds Kravalis
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!