Bebra kungs ķiplokos

Bebra kungs ķiplokos Foto: Osvalds Kravalis

Sastāvdaļas

  • bebra gaļa - ciskas, ribiņas
  • ķiploki
  • sinepes
  • garšvielas

Marinādei:

  • 0.5 l ķiploku tomātu mērce
  • 100 l skāba krējuma
  • 200 g sinepju
  • 50 ml eļļas
  • malti pipari
  • 4 tējkarotes cukura
  • ķiploku pulveris

Pagatavošana

  1. Neiespringu uz gaļas atplēvošanu un attaukošanu, jo paļāvos uz ķiplokiem un sinepēm kā nevēlamās garšas noņēmējiem.
  2. Bebra ribiņas, 2 kg ciskas, 2 ķiploki, garšvielas,marināde.
  3. Vakarā iemarinē gaļas gabaliņus.

Marināde: ķiploku tomātu mērce (0.5 l), skābs krējums (100 ml), sinepes (200 g), eļļa (50 ml), malti visdažādākie pipari (daudz), 4 tējkarotes cukura, ķiploku pulveris (pēc garšas).
● no rīta ņem gaļu no marinādes ārā
● eļļā apbrūnina uz ļoti karstas pannas
● iemaisa gabaliņus tajā pašā marinādē
● ietin katru gabaliņu folijā, klāt liekot pāris šķēlītes ķiploka
● cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā vairāk par stundu (atkarīgs no bebra vecuma)
● pako laukā no folija bļodā
● uzvāra veco marinādi,aplej gaļu un vāku virsū (lai ievelkas labāk un būtu sulīgāk),

  1. Etiķi nelieto, cukuru liek sākumā, sāli beigās (lai gaļa mīkstāka un sulīgāka)!
  2. Nepārspīlēt ar cukuru (lai nav salds)!
  3. Piparus, sinepes, ķiplokus liekat droši (cepoties stiprums ļoti mazinās)!
  4. Ēd tikai ar zaļumiem, izbaudot medījuma garšu.

    Recepti iesūtīja: Osvalds Kravalis

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes