Bavārijas medus kūka

Bavārijas medus kūka Foto: Bavārijas medus kūka

Sastāvdaļas

Rauga mīklai:

  • 3 olas
  • 500 g miltu
  • 250 ml piena
  • 40 g rauga
  • 80 g cukura
  • 1 iepakojums vaniļas cukura
  • 80 g sviesta
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote sviesta (cepešpannai)

Virskārtai:

  • 220 g mandeļu (skaidiņās)
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 125 g sviesta
  • 120 g cukura

Pildījuma krēmam:

  • 1 l piena
  • 2 iepakojumi vaniļas pudiņa pulvera
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura
  • 160 g sviesta

Pagatavošana

  1. Pamatā ir salda rauga mīkla un karamelizēta cukura, medus un tauku maisījums.
  2. Vispirms uzkarsē pienu remdenu. Noņem no plīts un izšķīdina raugu pāris karotēs piena.
  3. Mazliet pieliek cukuru un miltus un apsedz ar drāniņu. Noliek siltā vietā ,līdz atdzīvojas.
  4. Ielej pārējo pienu katliņā,pievieno sviestu,olas,nedaudz sāls,cukuru,vaniļas cukuru un miltus,samīca mīklu, līdz tā nelīp vairs pie trauka malām.
  5. Pārkaisa mīklu nedaudz ar miltiem un ļaujiet tai uzrūgt.
  6. Masai apjomā vajadzētu dubultoties. Mīklu tad nospiež uz leju un ļauj uzrūgt atkal.
  7. Tas padara mīklas struktūru smalkporainu.
  8. Ietauko cepamo plāti ar sviestu un ieklāj mīklu tajā. Ar dakšiņu sabaksta mīklu regulāri,lai tā izlīdzinātos un cepoties neuzpūstos.
  9. Ļaujiet tai atpūsties vēl 15 minūtes pirms došanās krāsnī. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  10. Pa to laiku sagatavo mandeles kūkas pārklāšanai. Sviestu un medu liek katliņā un uzkarsē nelielā karstumā.
  11. Pievieno cukuru, mandeles un samaisa. Mazliet uzkarsē un atdzesē. Šo masu izklāj uz mīklas un cep apmēram 30 minūtes.
  12. Tikmēr pagatavo krēmu. Dažas ēdamkarotes no aukstā piena sajauc ar pudiņa pulveri un cukuru,izmaisa, lai nav kunkuļu.
  13. Pārējo pienu katliņā uzkarsē un iejauc tajā pulvera maisījumu. Sekojiet ražotāja norādījumiem uz iepakojuma, gatavojot pudiņu.
  14. Istabas temperatūras sviestu saputo ar pūdercukuru. Gatavo pudiņu atdzesē un pamazām pievieno sviesta masai.
  15. Izņem kūku no krāsns, sadala porcijas lieluma gabalos. Katru gabalu pārgriež šķērsām uz pusi un pilda ar krēmu.
  16. Saliek abas pusītes atkal kopā un ļaujiet atdzist.
  17. (Mandeļu pārklājumu var izlīdzināt uz ietaukota cepampapīra kūkas lielumā un izcept zeltaini brūnu arī atsevišķi.)
  18. Kūku var pasniegt ar putukrējumu vai vaniļas mērci pēc jūsu izvēles.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes