Sastāvdaļas
Rauga mīklai:
- 3 olas
- 500 g miltu
- 250 ml piena
- 40 g rauga
- 80 g cukura
- 1 iepakojums vaniļas cukura
- 80 g sviesta
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 ēdamkarote sviesta (cepešpannai)
Virskārtai:
- 220 g mandeļu (skaidiņās)
- 4 ēdamkarotes medus
- 125 g sviesta
- 120 g cukura
Pildījuma krēmam:
- 1 l piena
- 2 iepakojumi vaniļas pudiņa pulvera
- 4 ēdamkarotes cukura
- 4 ēdamkarotes pūdercukura
- 160 g sviesta
Pagatavošana
- Pamatā ir salda rauga mīkla un karamelizēta cukura, medus un tauku maisījums.
- Vispirms uzkarsē pienu remdenu. Noņem no plīts un izšķīdina raugu pāris karotēs piena.
- Mazliet pieliek cukuru un miltus un apsedz ar drāniņu. Noliek siltā vietā ,līdz atdzīvojas.
- Ielej pārējo pienu katliņā,pievieno sviestu,olas,nedaudz sāls,cukuru,vaniļas cukuru un miltus,samīca mīklu, līdz tā nelīp vairs pie trauka malām.
- Pārkaisa mīklu nedaudz ar miltiem un ļaujiet tai uzrūgt.
- Masai apjomā vajadzētu dubultoties. Mīklu tad nospiež uz leju un ļauj uzrūgt atkal.
- Tas padara mīklas struktūru smalkporainu.
- Ietauko cepamo plāti ar sviestu un ieklāj mīklu tajā. Ar dakšiņu sabaksta mīklu regulāri,lai tā izlīdzinātos un cepoties neuzpūstos.
- Ļaujiet tai atpūsties vēl 15 minūtes pirms došanās krāsnī. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Pa to laiku sagatavo mandeles kūkas pārklāšanai. Sviestu un medu liek katliņā un uzkarsē nelielā karstumā.
- Pievieno cukuru, mandeles un samaisa. Mazliet uzkarsē un atdzesē. Šo masu izklāj uz mīklas un cep apmēram 30 minūtes.
- Tikmēr pagatavo krēmu. Dažas ēdamkarotes no aukstā piena sajauc ar pudiņa pulveri un cukuru,izmaisa, lai nav kunkuļu.
- Pārējo pienu katliņā uzkarsē un iejauc tajā pulvera maisījumu. Sekojiet ražotāja norādījumiem uz iepakojuma, gatavojot pudiņu.
- Istabas temperatūras sviestu saputo ar pūdercukuru. Gatavo pudiņu atdzesē un pamazām pievieno sviesta masai.
- Izņem kūku no krāsns, sadala porcijas lieluma gabalos. Katru gabalu pārgriež šķērsām uz pusi un pilda ar krēmu.
- Saliek abas pusītes atkal kopā un ļaujiet atdzist.
- (Mandeļu pārklājumu var izlīdzināt uz ietaukota cepampapīra kūkas lielumā un izcept zeltaini brūnu arī atsevišķi.)
- Kūku var pasniegt ar putukrējumu vai vaniļas mērci pēc jūsu izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!