Bavāriešu kvass

Bavāriešu kvass Foto: Bavāriešu kvass

Sastāvdaļas

No šīs porcijas jāiegūst 25-40 pudeles laba kvasa

  • 1,6 kg rudzu iesala
  • 1 kg rudzu miltu
  • raugs
  • 200 g cukura
  • rozīnes

Pagatavošana

  1. 1,6 kg rudzu iesala un 1 kg rudzu miltu iejauc aukstā ūdenī, lai iznāktu vidēja biezuma putra, un noliek uz 24 stundām krāsnī.
  2. Pēc tam putru ielej kublā, atšķaida ar aukstu ūdeni līdz vēlamajam biezumam un jauj stāvēt 6 stundas.
  3. Tad kvasam pieliek ieraugu, kas gatavojams pēc šāda paņēmiena:
  4. 12 g sausa rauga un 100 g rudzu miltu izjauc ūdenī; kad ieraugs paceļas, pievieno 200 g smalkā cukura vai apmēram 400 g sīrupa un labi samaisa.
  5. Ja vēlas, kvasam var pievienot piparmētru novārījumu.
  6. Kad kvass norūdzis un nostājies, to salej pudelēs, kurās ieber pa 1-3 rozīnēm. Pudeles labi noslēdz un novieto pagrabā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes