Sastāvdaļas
No šīs porcijas jāiegūst 25-40 pudeles laba kvasa
- 1,6 kg rudzu iesala
- 1 kg rudzu miltu
- raugs
- 200 g cukura
- rozīnes
Pagatavošana
- 1,6 kg rudzu iesala un 1 kg rudzu miltu iejauc aukstā ūdenī, lai iznāktu vidēja biezuma putra, un noliek uz 24 stundām krāsnī.
- Pēc tam putru ielej kublā, atšķaida ar aukstu ūdeni līdz vēlamajam biezumam un jauj stāvēt 6 stundas.
- Tad kvasam pieliek ieraugu, kas gatavojams pēc šāda paņēmiena:
- 12 g sausa rauga un 100 g rudzu miltu izjauc ūdenī; kad ieraugs paceļas, pievieno 200 g smalkā cukura vai apmēram 400 g sīrupa un labi samaisa.
- Ja vēlas, kvasam var pievienot piparmētru novārījumu.
- Kad kvass norūdzis un nostājies, to salej pudelēs, kurās ieber pa 1-3 rozīnēm. Pudeles labi noslēdz un novieto pagrabā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!