Sastāvdaļas
- 300 g basmati rīsi
- 50 ml ghī sviests (dzidrinātais sviests)
- 5 g kardamona
- 5 g kumins
- 5 g sausā fenheļa
- 1 tējkarote kurkuma
- 5 g sausais koriandrs
- 50 ml dzidrināta sviesta
- 1 citrona miziņas
- 50 g Indijas riekstu
- 100 g kaltēti augļi
- sāls, cukurs pēc garšas
Pagatavošana
- Katlā uzkarsē ghi sviestu uz vidējas uguns.
- Pievieno drupinātas garšvielas (kardamonu, kumīnu, koriandru, svaiga citrona miziņu, fenheli).
- Visu apcep, tad pievieno Indijas riekstus un kaltētus augļus, tad noskalotus rīsus un nepieciešamo ūdens daudzumu un sāli pēc garšas, sautē uz lēnas uguns ar vāku, nemaisot apmēram 20 minūtes līdz rīsi gatavi.
Recepti piedāvā „Rīgas Dzirnavnieks” un šefpavārs Lauris Aleksejevs
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!