Sastāvdaļas
- 250 g miltu
- 125 g sviesta
- 1 ola
- 1 olas dzeltenums
- 25 g cukura
- 5 banāni
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
- 425 ml trekna saldā krējuma (30-35% tauku)
- 1 tējkarote šķīstošās kafijas pulvera
- 1 tējkarote pūdercukura
- malta kafija (pārkaisīšanai)
Pagatavošana
- Gatavo īrisu - katlā uzvāra vārīto, iebiezināto pienu.
- Ļoti auksta sviesta gabaliņus sajauc ar izsijātiem miltiem un cukuru, sakuļ ar mikseri.
- Pievieno olu un olu dzeltenumu, sakuļ ar mikseri, kamēr mīkla sāk savilkties.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Veidni ieziež ar sviestu.
- Izrullē mīklu un liek veidnē.
- Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Virsū mīklai klāj cepamo papīru, uzber smagumu (zirņi vai pupas), un cep 15 minūtes, tad cepamo papīru ar smagumu noņem, un cep, kamēr biskvīts kļūst zeltains.
- Vārīto, iebiezināto pienu bagātīgi uzklāj atdzesētam biskvītam.
- Banānus notīra, sagriež gareniski, liek uz vārītā, iebiezinātā piena(ar griezto pusi uz leju).
- Stipri atdzesētu saldo krējumu sakuļ putās, pievieno pūdercukuru un šķīstošās kafijas pulveri, vēlreiz sakuļ.
- Saldā krējuma maisījumu liek uz banāniem (ar karotes, vai konditorejas maisiņa palīdzību).
- Kūku pārkaisa ar maltu kafiju.
- Kūku var pasniegt uzreiz, vai arī patur ledusskapī, bet ,apmēram, stundu pirms pasniegšanas, to izņem no ledusskapja, lai biskvīts nekļūtu pārāk ciets.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!