Sastāvdaļas
- 150 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 3 banāni
- 5 g cepamā pulvera
- 3 olu baltumi
- 100 ml saldā krējuma
- 125 g brūnā cukura
- 300 g miltu
- 70 g mandeles (vai jebkuri citi rieksti)
- 250 g „Mascarpone” siera
- 100 g pūdercukura
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru. Puto līdz masa kļūst gaisīga un viendabīga.
- Banānus sasmalcina putriņā ar blenderi un pievieno sviestam, rūpīgi samaisa un pakāpeniski pievieno miltus, cepamo pulveri.
- Tad pievieno nedaudz sasmalcinātas mandeles un visu samaisa viendabīgā masā.
- Atseviškā bļodā ar elekrisko putotāju saputo olu baltumus un, nepārtraucot putošanu, pievieno cukuru.
- 1/4 daļu masas pievieno mīklai, rūpīgi iecilājot to.
- Tad pakāpeniski mīklā iecilā arī atlikušo olu baltumu masu.
- Mīklu iepilda kēksu formiņās un cep 180°C temperatūrā 40 - 45 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju lēnā ātrumā saputo „Mascarpone” sieru, pakāpeniski pievienojot saldo krējumu un pūdercukuru.
- Krēmu iepilda konditorejas maisā un dekorē ar to atdzesētus banānu kēksiņus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!