Sastāvdaļas
● 250 g miltu
● 10 g cepamā pulvera
● 125 g mīksta sviesta
● 150 g cukura
● 4 gatavi banāni
● 2 viegli sakultas olas
● 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
● 175 g augļu vai rūgtās šokolādes
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Veidni ietauko ar sviestu, pārkaisa ar miltiem.
- Miltus izsijā ar cepamo pulveri, banānus samīca biezenī.
- Visu samaisa ar mikseri, vidējā ātrumā - sviestu, cukuru, banānu biezeni, olas, vaniļas ekstraktu, viendabīgā masā.
- Pievieno miltu maisījumu, vēlreiz visu samaisa, nobeigumā pievieno augļus vai šokolādi.
- Mīklu liek veidnē, izlīdzina.
- Cep 1 stundu, 15 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
- Ja maizes virsma sāk degt, bet vidus vēl ir mitrs, maizei uzliek foliju, turpina cept, kamēr gatavs.
- Maizi atstāj atdzist veidnē 5-10 minūtes, tad pārliek uz restītēm, pilnībā atdzesē.