Sastāvdaļas
- 110 g sviesta
- 150 g brūnā cukura
- 2 lielas olas
- 1 tējkarote vanilīna
- 3 lieli gatavi banāni, saspiesti
- 125 g miltu cepšanai
- 120 g pilngraudu miltu
- 1 tējkarote sodas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote sāls
- 120 ml tumšā ruma
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Maizes formu ietauko ar sviestu.
- Traukā sajauc sviestu ar cukuru un saputo vienmērīgā masā.
- Pievieno pa vienai olai, pēc katras putojot.
- Pievieno vanilīnu un saspiestus biezenī banānus, miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli.
- Pievieno rumu. Visu samaisa līdz masa kļūst viendabīga.
- Masu lej formā un cep 55 - 65 minūtes.
- Patur vēl 10 minūtes izslēgtā cepeškrāsnī.
- Pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!