Sastāvdaļas
- 4 nelieli banāni
- 250 g vaniļas vai šokolādes saldējuma
Zemeņu mērcei:
- 250 g saldētu vai svaigu zemeņu
- 1 glāze pūdercukura
- 1 tējkarote citrona sulas
Rotājumam:
- 100-200 g saldā krējuma
- 35 g mandeļu plāksnītes
Pagatavošana
- Zemenes, pūdercukuru un citrona sulu saputo viendabīgā mērcē.
- Banānus nomizo un gareniski pārgriež uz pusēm.
- Liek šķīvī kopā ar saldējuma bumbiņām.
- Banānus uz saldējumu pārlej ar sagatavoto zemeņu mērci.
- Rotā ar putukrējumu un mandeļu plāksnītēm.
Zemeņu mērces vietā var gatavot arī šokolādes vai karameļu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!