Balto un sarkano pupiņu sautējums

Balto un sarkano pupiņu sautējums Foto: Balto un sarkano pupiņu sautējums

Sastāvdaļas

  • 150 g balto pupiņu
  • 150 g sarkano pupiņu
  • 1 ēdamkarote tauku
  • 500 g liellopu gaļas
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 500 g konservētu tomātu bez miziņas
  • 100 g konservētas kukurūzas
  • 1/4 l gaļas buljona
  • 2 zaļas saldās paprikas pākstis
  • 500 g cietās ungāru desas
  • sāls
  • saldās paprikas pulveris
  • tabasko mērce
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Iepriekšējā vakarā pupiņas nomazgā un uzlej 1 1/2 l auksta ūdens.
  2. Nākošā dienā ūdeni nolej., pupiņas liek katlā, uzlej svaigu ūdeni un vāra 90 minūtes.
  3. Gaļu noskalo aukstā ūdenī, nosusina un dziļā pannā karstos taukos apcep no visām pusēm.
  4. Gaļu noņem no pannas, taukos apcep sagrieztus sīpolu un ķiplokus.
  5. Pievieno tomātus ar visu sulu un gaļas buljonu, konservēto kukurūzu, pieliek sāli un piparus.
  6. Gaļu ieliek pannā, uzliek vāku un sautē 50 - 60 minūtes.
  7. Paprikas pākstis nomazgā, iztīra, sagriež strēmelēs, pievieno gaļai un sautē vēl 20 minūtes.
  8. Gatavo gaļu izņem, atdala no kauliem un sagriež gabaliņos. Kopā ar šķēlēs sagrieztu cieto desu saliek atpakaļ pannā.
  9. Pieliek pupiņas ar visu šķidrumu, sāli, piparus un tabasko mērci.
  10. Sautējumu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes