Sastāvdaļas
- 150 g balto pupiņu
- 150 g sarkano pupiņu
- 1 ēdamkarote tauku
- 500 g liellopu gaļas
- 2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 500 g konservētu tomātu bez miziņas
- 100 g konservētas kukurūzas
- 1/4 l gaļas buljona
- 2 zaļas saldās paprikas pākstis
- 500 g cietās ungāru desas
- sāls
- saldās paprikas pulveris
- tabasko mērce
- zaļumi
Pagatavošana
- Iepriekšējā vakarā pupiņas nomazgā un uzlej 1 1/2 l auksta ūdens.
- Nākošā dienā ūdeni nolej., pupiņas liek katlā, uzlej svaigu ūdeni un vāra 90 minūtes.
- Gaļu noskalo aukstā ūdenī, nosusina un dziļā pannā karstos taukos apcep no visām pusēm.
- Gaļu noņem no pannas, taukos apcep sagrieztus sīpolu un ķiplokus.
- Pievieno tomātus ar visu sulu un gaļas buljonu, konservēto kukurūzu, pieliek sāli un piparus.
- Gaļu ieliek pannā, uzliek vāku un sautē 50 - 60 minūtes.
- Paprikas pākstis nomazgā, iztīra, sagriež strēmelēs, pievieno gaļai un sautē vēl 20 minūtes.
- Gatavo gaļu izņem, atdala no kauliem un sagriež gabaliņos. Kopā ar šķēlēs sagrieztu cieto desu saliek atpakaļ pannā.
- Pieliek pupiņas ar visu šķidrumu, sāli, piparus un tabasko mērci.
- Sautējumu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!