Baltmaize

Baltmaize Foto: Baltmaize

Sastāvdaļas

  • 1 l piena
  • 2 kg kvieša miltu
  • 75 g rauga
  • 300 g cukura
  • 300 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes rožu ūdens
  • sāls
  • 1 ola
  • 25 g riekstu
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. No piena, rauga, puses miltu gatavo ieraugu.
  2. Kad tas uzrūdzis, pieliek cukuru, sāli, pieber pārējos miltus, beidzot pielej rožu ūdeni un izkausētu sviestu.
  3. Krietni samīca, izraudzē, izveido kukulīšus, ļauj tiem izrūgt, pārziež ar olu un pārkaisa ar sakapātiem riekstiem.
  4. Cep apmēram 20 minūtes.
  5. Izceptus pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes