Baltmaize

Baltmaize Foto: Baltmaize

Sastāvdaļas

 ● 250 g miltu
 ● 6 g sausā rauga
 ● 4 g sāls
 ● 30 g sviesta
 ● 100 ml piena
 ● 50 ml ūdens
Pārziešanai:
 ● 1 olas dzeltenums
 ● 5 ml piena

Pagatavošana

  1. Visas sausās sastāvdaļas samaisa, pievieno sviestu, pienu, ūdeni - samīca mīklu.
  2. No mīklas izveido bumbu, liek siltā vietā uz 90 minūtēm, tad mīklu vēlreiz samīca un atstāj uz 10 minūtēm.
  3. Mīklu sadala 5 daļās, katru daļu izrullē taisnstūrī, sarullē, malas nostiprina.
  4. Noliek malā uz 30 minūtēm. Tad maizēs izveido iegriezumus, noziež ar olas dzeltenumu, kas sakults ar pienu.
  5. Cep 180°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes