Sastāvdaļas
- 250 g miltu
- 6 g sausā rauga
- 4 g sāls
- 30 g sviesta
- 100 ml piena
- 50 ml ūdens
Pārziešanai:
- 1 olas dzeltenums
- 5 ml piena
Pagatavošana
- Visas sausās sastāvdaļas samaisa, pievieno sviestu, pienu, ūdeni - samīca mīklu.
- No mīklas izveido bumbu, liek siltā vietā uz 90 minūtēm, tad mīklu vēlreiz samīca un atstāj uz 10 minūtēm.
- Mīklu sadala 5 daļās, katru daļu izrullē taisnstūrī, sarullē, malas nostiprina.
- Noliek malā uz 30 minūtēm. Tad maizēs izveido iegriezumus, noziež ar olas dzeltenumu, kas sakults ar pienu.
- Cep 180°C temperatūrā, 20-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!