Sastāvdaļas
- 100 g sviesta
- 40 g cukura
- 2 olu baltumi
- 2 olu dzeltenumi
- 200 g miltu
- 200 ml trekna saldā krējuma
- 200 g baltās šokolādes
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 400 g zemeņu
- 1 paciņa želejas
Pagatavošana
- Miltus, sviestu, cukuru un olu baltumus samīca viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Pildījums: Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu un izkausē tajā šokolādi.
- Masu nedaudz atdzesē un sajauc ar olu dzeltenumiem un citronu sulu.
- 24 cm lielu formu nedaudz ietauko ar sviestu un ieklāj tajā atdzesētu un izrullētu mīklu un tā, lai malas būtu 2 - 3 cm uz augšu.
- Pār mīklu pārklāj šokolādes masu un liek cepties 175°C temperatūrā 25 minūtes. Pildījumam jāpaliek mīkstam!
- Kad pīrāgs gatavs, atdzesē to un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
- Želatīnu aplej ar ūdeni, uzbriedina un tad izkausē.
- Zemenes izkārto pār pīrāga virsmu un pārlej ar izkausēto želatīnu.
- Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!