Baltās šokolādes – zemeņu pīrāgs ar smilšu mīklu

Baltās šokolādes – zemeņu pīrāgs ar smilšu mīklu Foto: Baltās šokolādes – zemeņu pīrāgs ar smilšu mīklu

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 40 g cukura
  • 2 olu baltumi
  • 2 olu dzeltenumi
  • 200 g miltu
  • 200 ml trekna saldā krējuma
  • 200 g baltās šokolādes
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 400 g zemeņu
  • 1 paciņa želejas

Pagatavošana

  1. Miltus, sviestu, cukuru un olu baltumus samīca viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Pildījums: Nelielā katliņā uzsilda saldo krējumu un izkausē tajā šokolādi.
  3. Masu nedaudz atdzesē un sajauc ar olu dzeltenumiem un citronu sulu.
  4. 24 cm lielu formu nedaudz ietauko ar sviestu un ieklāj tajā atdzesētu un izrullētu mīklu un tā, lai malas būtu 2 - 3 cm uz augšu.
  5. Pār mīklu pārklāj šokolādes masu un liek cepties 175°C temperatūrā 25 minūtes. Pildījumam jāpaliek mīkstam!
  6. Kad pīrāgs gatavs, atdzesē to un ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
  7. Želatīnu aplej ar ūdeni, uzbriedina un tad izkausē.
  8. Zemenes izkārto pār pīrāga virsmu un pārlej ar izkausēto želatīnu.
  9. Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes