Baklažānu uzkodas

Baklažānu uzkodas Foto: Baklažānu uzkodas

Sastāvdaļas

  • 2 baklažāni
  • 1,5-2 ēdamkarotes miltu
  • augu eļļa cepšanai
  • 2 lieli burkāni
  • 3 ķiploka daiviņas
  • majonēze pēc garšas
  • sāls 

Pagatavošana

  1. Baklažānus sagriež 5 mm biezās šķēlēs.
  2. Baklažānu šķēlītes apviļā miltos un cep no abām pusēm augu eļļā.
  3. Burkānus izvāra ar visu mizu, atdzesē, notīra un smalki sarīvē.
  4. Rīvētos burkānus samaisa ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem, majonēzi un sāli.
  5. Uz ceptajiem baklažāniem liek 1 tējkaroti burkānu maisījuma.
  6. Uzkodas rotā ar ķirštomātiem, pētersīļiem, salātiem.
  7. Var darīt arī tā, uz ceptā baklažāna liek tomāta šķēlīti, uzber sāli, tad liek tējkaroti burkānu maisījuma.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes