Baklažānu un vīģu uzkoda

Baklažānu un vīģu uzkoda Foto: Baklažānu un vīģu uzkoda

Sastāvdaļas

 ● 2 vidēji lieli baklažāni
 ● 200 g Brinzas siera
 ● kaudzīte valriekstu
 ● 150 g vīģu
 ● 2-3 ķiploka daiviņas
 ● 1 tējkarote skābā krējuma vai majonēzes
 ● saišķītis pētersīļu
 ● augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Baklažānus sagriež plānās šķēlītēs, pārkaisa ar sāli, mazinot rūgtumu.
  2. Baklažānus nosusina, cep augu eļļā.
  3. Tad ceptos baklažānus liek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
  4. Brinzas sieru sarīvē.
  5. Vīģes sīki sagriež.
  6. Valriekstus sakapā.
  7. Visu samaisa, pievieno sakapātus ķiplokus un pētersīļus.
  8. Pievieno skābo krējumu vai majonēzi, liek pildījumu uz baklažānu šķēlītēm.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes