Baklažānu salāti

Baklažānu salāti Foto: Baklažānu salāti

Sastāvdaļas

  • 4 baklažāni
  • 4-5 cieti vārītas olas
  • 2 nelieli sīpoli
  • majonēze pēc garšas
  • sāls, cukurs
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Baklažānus sagriež salmiņos, sīpolus sagriež pusgredzenos.
  2. Sagrieztos baklažānus pārkaisa ar sāli un atstāj uz 15 minūtēm. 
  3. Sīpolus aplej ar verdošu ūdeni, atstāj uz pāris minūtēm un ūdeni nolej.
  4. Sīpoliem pieber 1 ēdamkaroti cukura un 4 ēdamkarotes ābolu etiķa, pielej 50-70 ml verdoša ūdens, traukam uzliek vāku un atstāj nostāvēties.
  5. Baklažānus apcep augu eļļā un atdzesē.
  6. Baklažānus liek traukā, pievieno sagrieztas olas, nospiestus marinētus sīpolus, pārlej ar majonēzi.
  7. Pieber sāli pēc garšas, salātus samaisa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes