Baklažānu groziņi

Baklažānu groziņi Foto: Baklažānu groziņi

Sastāvdaļas

 ● 50 g sviesta
 ● 1 ola
 ● 3 ēdamkarotes ūdens
 ● 200 g miltu
 ● sāls pēc garšas
 ● 1 sarkanā paprika
 ● 2 lieli baklažāni
 ● 1 sarkanais sīpols
 ● saišķītis pētersīļu
 ● 4 kinzas zariņi
 ● 2 ķiploka daiviņas
 ● 1/2 laima sulas
 ● malti melnie pipari pēc garšas
 ● 4 ēdamkarotes olīveļļas
 ● balzametiķis

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Papriku un baklažānus noskalo un nosusina ar dvieli.
  3. Iegriež ar asu nazi, ieziež ar olīveļļu, cep 25-30 minūtes.
  4. Sviestu sakuļ ar olu, pielej ūdeni, pievieno izsijātus miltus un sāli.
  5. Samīca mīklu, ietin to pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  6. Dārzeņus izņem no krāsns, atdzesē.
  7. Uzmanīgi novelk mizu, izņem sēklas.
  8. Zaļumus sakapā, sīpolu sagriež pusgredzenos.
  9. Baklažānus un papriku sagriež nelielos gabaliņos.
  10. Dārzeņus liek traukā, virsū, ar ķiploku spiedi saspiestus ķiplokus, uzber sāli, piparus - samaisa.
  11. Pārlej ar olīveļļu, balzametiķi, samaisa, noliek malā.
  12. Mīklu plāni izrullē, izspiež apļus, kuri diametrā ir pāris centimetru lielāki par mazajām veidnītēm.
  13. Veidnītes ieziež ar sviestu, liek mīklas aplīšus, veidojot groziņus. 
  14. Groziņu apakšas sadursta ar dakšiņu, cep 180°C temperatūrā, 10 minūtes.
  15. Gatavos groziņos liek baklažānu pildījumu, groziņu maliņas noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
  16. Pildītos groziņus liek krāsnī uz 10-15 minūtēm.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes