Baklažāni turku gaumē

Baklažāni turku gaumē Foto: Baklažāni turku gaumē

Sastāvdaļas

  • 3 vidēja lieluma baklažāni
  • 1 kg maltās gaļas

Mērcei:

  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 paprika
  • 1 bundža konservētu tomātu savā sulā
  • sāls, pipari, Vidusjūras garšvielu maisījums, piparmētras
  • pētersīļi, ķiploki

Pagatavošana

  1. Baklažānus noskalo, sagriež gredzenos, uzber sāli.
  2. Pēc 20 minūtēm noskalo ūdenī.
  3. Gatavo mērci - sautē sīpolu, burkānu un papriku, pievieno konservētus tomātus, turpina sautēt.
  4. Pievieno garšvielas, samaisa un mērci sablenderē.
  5. Pannā pamīšus izkārto baklažānu gredzenus un malto gaļu, uzlej mērci.
  6. Sautē uz mazas uguns, tad uguni nogriež, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem un ķiplokiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes