Sastāvdaļas
● 3 vidēja lieluma baklažāni
● 1 kg maltās gaļas
Mērcei:
● 1 sīpols
● 1 burkāns
● 1 paprika
● 1 bundža konservētu tomātu savā sulā
● sāls, pipari, Vidusjūras garšvielu maisījums, piparmētras
● pētersīļi, ķiploki
Pagatavošana
- Baklažānus noskalo, sagriež gredzenos, uzber sāli.
- Pēc 20 minūtēm noskalo ūdenī.
- Gatavo mērci - sautē sīpolu, burkānu un papriku, pievieno konservētus tomātus, turpina sautēt.
- Pievieno garšvielas, samaisa un mērci sablenderē.
- Pannā pamīšus izkārto baklažānu gredzenus un malto gaļu, uzlej mērci.
- Sautē uz mazas uguns, tad uguni nogriež, pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem un ķiplokiem.