Baklažāni tomātu sulā

Baklažāni tomātu sulā Foto: Baklažāni tomātu sulā

Sastāvdaļas

  • 1 kg baklažānu
  • 3 kg tomātu
  • 2 sīpoli
  • saišķītis zaļumu
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 1 tējkarote maltu piparu
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 5 ķiploka daiviņas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Baklažānus sagriež apmēram 1,5 cm biežās ripās, sakarsētā eļļā no abām pusēm apcep zeltaini brūnas.
  2. No pannas noņem, turpat apcep ripiņās sagrieztus sīpolus.
  3. Tomātus sagriež gabalos, liek katlā, uzvāra un sautē mīkstus.
  4. Tad tos izberž caur sietu.
  5. Iegūtajai sulai pievieno apceptos sīpolu, sasmalcinātus zaļumus, sāli, piparus un cukuru, vāra 8 - 10 minūtes.
  6. izceptās baklažāna šķēles liek izkarsētās burkās, pa starpām liekot ķiploka daiviņas un nedaudz vārīto tomātu sulu ar zaļumiem.
  7. Ar šķēlēm pieliktas pilnas burkas pārlej ar sulu.
  8. Burkas sterilizē (0,5 litra burkas - 15 minūtes, 1 litra burkas - 20 minūtes) un aizvāko.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes