Sastāvdaļas
- 1 kg baklažānu
- 3 kg tomātu
- 2 sīpoli
- saišķītis zaļumu
- 3 ēdamkarotes sāls
- 1 tējkarote maltu piparu
- 4 ēdamkarotes cukura
- 5 ķiploka daiviņas
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Baklažānus sagriež apmēram 1,5 cm biežās ripās, sakarsētā eļļā no abām pusēm apcep zeltaini brūnas.
- No pannas noņem, turpat apcep ripiņās sagrieztus sīpolus.
- Tomātus sagriež gabalos, liek katlā, uzvāra un sautē mīkstus.
- Tad tos izberž caur sietu.
- Iegūtajai sulai pievieno apceptos sīpolu, sasmalcinātus zaļumus, sāli, piparus un cukuru, vāra 8 - 10 minūtes.
- izceptās baklažāna šķēles liek izkarsētās burkās, pa starpām liekot ķiploka daiviņas un nedaudz vārīto tomātu sulu ar zaļumiem.
- Ar šķēlēm pieliktas pilnas burkas pārlej ar sulu.
- Burkas sterilizē (0,5 litra burkas - 15 minūtes, 1 litra burkas - 20 minūtes) un aizvāko.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!