Sastāvdaļas
- 1 kg baklažānu
- 1 gabaliņš svaiga ingvera
- 4 ķiploku daiviņas
- 4 svaigas čili pākstis
- 350 g auksti spiestas olīveļļas
- 75 ml baltvīna etiķa
- 4 lauru lapas
- pa 3 tējkarotēm sinepju, ķimeņu un fenheļa sēkliņu
- 4 tējkarotes sāls
- 150 g medus
Pagatavošana
- Baklažānus nomazgā, labi nosusina, nogriež galus un sagriež gabaliņos.
- Ingveru un ķiplokus nomizo un smalki sakapā.
- Čili pākstis nomazgā un iztīra, pārgriež, noskalo aukstā ūdenī un ļoti smalki sakapā.
- Pēc tam jānomazgā rokas.
- Uzkarsē 200 ml eļļas. Tajā maisot apmēram 10 minūtes uz stipras uguns cep baklažānus, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
- Karstums nedrīkst būt par mazu, jo tad radīsies pārāk daudz šķidruma.
- Baklažānus izņem no eļļas un ieliek bļodā.
- Sajauc ar etiķi un noliek malā.
- Cepšanai izmantotajā eļļā ieliek ingveru, ķiplokus, čili pākstis, lauru lapas, krustnagliņas, sinepju graudiņus, fenheļa sēklas, ķimenes un maisot dažas minūtes pacepina.
- Pieliek sāli un visu pārlej ar baklažāniem.
- Atlikušo eļļu sasilda, līdz tā kļūst remdena, piejauc medu. Baklažānus pilda sterilizētās burkās un pārlej ar medus eļļu.
- Burkas aizvāko un ļauj vismaz 3 nedēļas ievilkties.
- Uzglabāšanas laiks: aptuveni 3 mēneši.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!