Baklažāni etiķī

Baklažāni etiķī Foto: Baklažāni etiķī

Sastāvdaļas

  • 3 lieli baklažāni
  • 2 glāzes ūdens
  • 1 glāze etiķa
  • 1 glāze olīveļļas
  • garšvielas

Pagatavošana

  1. Baklažānus uzmanīgi nomizo un sagriež tievās strēmelītēs (jo smalkāk, jo ātrāk tie iemarinēsies).
  2. Sagrieztos baklažānus saliekam bļodā, pārkaisām ar sāli un atstājam apmēram uz 1 stundu.
  3. Pēc tam tos ieliekam katlā, kur ir ielietas 2 glāzes ūdens un 1 glāze etiķa.
  4. Ja ar šo daudzumu šķidruma nepietiek, var pievienot vēl nedaudz ūdens.
  5. Tālāk katlu, ar baklažāniem, liek uz vidējas uguns un karsē tik ilgi, kamēr tie sāk vārīties.
  6. Tad uguni nogriežam un atstājam baklažānus, katlā uz plīts uz 10-20 minūtēm.
  7. Pēc tam tos notecina caurdurī.
  8. Kad arī tas ir izdarīts, tad tos ieber bļodā, kur jau ir sagatavotas garšvielas.
  9. Pēc tam vēl pārlej ar 1 glāzi olīveļļu un nelielu daudzumu etiķa.
  10. Visu kārtīgi samaisa un pilda sterilizētās burkās (apmēram 1 cm no augšas) un aizvāko.
  11. Burkas ar baklažāniem liek sterilizēt 10-15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes