Sastāvdaļas
- 3 lieli baklažāni
- 2 glāzes ūdens
- 1 glāze etiķa
- 1 glāze olīveļļas
- garšvielas
Pagatavošana
- Baklažānus uzmanīgi nomizo un sagriež tievās strēmelītēs (jo smalkāk, jo ātrāk tie iemarinēsies).
- Sagrieztos baklažānus saliekam bļodā, pārkaisām ar sāli un atstājam apmēram uz 1 stundu.
- Pēc tam tos ieliekam katlā, kur ir ielietas 2 glāzes ūdens un 1 glāze etiķa.
- Ja ar šo daudzumu šķidruma nepietiek, var pievienot vēl nedaudz ūdens.
- Tālāk katlu, ar baklažāniem, liek uz vidējas uguns un karsē tik ilgi, kamēr tie sāk vārīties.
- Tad uguni nogriežam un atstājam baklažānus, katlā uz plīts uz 10-20 minūtēm.
- Pēc tam tos notecina caurdurī.
- Kad arī tas ir izdarīts, tad tos ieber bļodā, kur jau ir sagatavotas garšvielas.
- Pēc tam vēl pārlej ar 1 glāzi olīveļļu un nelielu daudzumu etiķa.
- Visu kārtīgi samaisa un pilda sterilizētās burkās (apmēram 1 cm no augšas) un aizvāko.
- Burkas ar baklažāniem liek sterilizēt 10-15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!