Azerbaidžānas pahlava

Azerbaidžānas pahlava Foto: Azerbaidžānas pahlava

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 2 glāzes miltu
 ● 50 g sviesta
 ● 20 g rauga
 ● 1 ola
 ● 1/2 glāzes ūdens
Pildījumam:
 ● 250 g valriekstu
 ● 1 glāze cukura
 ● 100-120 g medus
 ● 1 ola
 ● kanēlis
 ● kardamons

Pagatavošana

  1. Sviestu izkausē.
  2. Olu sakuļ ar izkausēto sviestu, pievieno siltā ūdenī izšķīdinātu raugu, miltus, samīca mīklu un atstāj istabas temperatūrā uz 1,5-2 stundām. 
  3. Gatavo pildījumu - valriekstus apgrauzdē sausā pannā, sasmalcina un samaisa ar cukuru, maltu kanēli un kardamonu.
  4. Uzrūgušo mīklu sadala 2 daļās.
  5. Vienu mīklas daļu izrullē 2 mm biezumā, otru - 3 mm biezumā.
  6. Veidni ieziež ar sviestu, liek 3 mm biezo mīklas daļu, virsū 4 mm biezumā liek pildījumu, virsū liek otru - plānāko mīklas daļu, malas aiztaisa.
  7. Veidni patur 10 minūtes istabas temperatūrā, tad noziež ar sakultu olas dzeltenumu, un sagriež vienādos rombos.
  8. Cep 200-220°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  9. Gatavu pahlavu bagātīgi pārlej ar medu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes