Sastāvdaļas
- 50 g sviesta
- 4 olas
- 100 g cukura
- 100 g miltu
Pildījumam:
- 2 tējkarotes želatīna
- 225 g aveņu
- 1 ēdamkarote brendija vai tumšā ruma
- 150 ml 35% saldā krējuma
Dekorācijai:
- 450 ml putukrējuma
- 100 g g aveņu
- 75 bezē cepumu
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Viegli ietauko 25 cm platu tortes veidni un ieklāj tajā cepamo papīru. Izkausē sviestu.
- Metāla bļodā virs katla ar vārošu ūdeni saputo kopā ar cukuru no olu dzeltenumiem atdalītus baltumus, pēc tam noņem no uguns.
- Turpina putot, kamēr masa atdziest. Pievieno miltus un ar sviestu, mīklu ieliec tortes veidnē.
- Cep 30-35 minūtes, kamēr apbrūnē un kļūst stingra.
- Izcepto mīklu veidnē atstāj vēl 3 minūte, pēc tam izliec uz metāla režģa un šķērsām pārgriez uz pusēm.
- Pagatavo pildījumu: saspaidi avenes un ieberz tās bļodā caur sietu.
- Želatīnu maisot izšķīdini 3 ēdamkarotēs karstā ūdens, pēc tam kopā ar brendiju vai rumu pievieno avenēm un atdzesē ledusskapī.
- Viegli saputo putukrējumu un pievieno ogu masai. Atdzesē pildījumu 30 minūtes.
- Sagatavo dekorāciju: stingrās putas saputo putukrējumu un 1/4 ieliec kulinārijas maisiņā ar zvaigžņveidīga uzgali.
- Smalki sadrupini bezē, 25 g pievieno ogu masai un uzliec virsū kūkai.
- Kūku apsmērē ar putukrējumu, apliec apkārt atlikušos sadrupinātos bezē cepumus. Ar kulinārijas maisiņu uz kūkas malām izspied putukrējumu aplīšus un dekorē ar avenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!