Aveņu torte ar putukrējumu

Aveņu torte ar putukrējumu Foto: Aveņu torte ar putukrējumu

Sastāvdaļas

  • 50 g sviesta
  • 4 olas
  • 100 g cukura
  • 100 g miltu

Pildījumam:

  • 2 tējkarotes želatīna
  • 225 g aveņu
  • 1 ēdamkarote brendija vai tumšā ruma
  • 150 ml 35% saldā krējuma

Dekorācijai:

  • 450 ml putukrējuma
  • 100 g g aveņu
  • 75 bezē cepumu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
  2. Viegli ietauko 25 cm platu tortes veidni un ieklāj tajā cepamo papīru. Izkausē sviestu.
  3. Metāla bļodā virs katla ar vārošu ūdeni saputo kopā ar cukuru no olu dzeltenumiem atdalītus baltumus, pēc tam noņem no uguns.
  4. Turpina putot, kamēr masa atdziest. Pievieno miltus un ar sviestu, mīklu ieliec tortes veidnē.
  5. Cep 30-35 minūtes, kamēr apbrūnē un kļūst stingra.
  6. Izcepto mīklu veidnē atstāj vēl 3 minūte, pēc tam izliec uz metāla režģa un šķērsām pārgriez uz pusēm.
  7. Pagatavo pildījumu: saspaidi avenes un ieberz tās bļodā caur sietu.
  8. Želatīnu maisot izšķīdini 3 ēdamkarotēs karstā ūdens, pēc tam kopā ar brendiju vai rumu pievieno avenēm un atdzesē ledusskapī.
  9. Viegli saputo putukrējumu un pievieno ogu masai. Atdzesē pildījumu 30 minūtes.
  10. Sagatavo dekorāciju: stingrās putas saputo putukrējumu un 1/4 ieliec kulinārijas maisiņā ar zvaigžņveidīga uzgali.
  11. Smalki sadrupini bezē, 25 g pievieno ogu masai un uzliec virsū kūkai.
  12. Kūku apsmērē ar putukrējumu, apliec apkārt atlikušos sadrupinātos bezē cepumus. Ar kulinārijas maisiņu uz kūkas malām izspied putukrējumu aplīšus un dekorē ar avenēm.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes