Aveņu – skābā krējuma torte

Aveņu – skābā krējuma torte Foto: Aveņu – skābā krējuma torte

Sastāvdaļas

  • 50 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze skābā krējuma
  • šķipsniņa sāls
  • 500 g miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera

Krēmam:

  • 600 g skābā krējuma
  • 400 g saldā krējuma
  • 300 g cukura
  • avenes (dekorēšanai)

Pagatavošana

  1. Sviestu sajauc ar cukuru, pievieno skābo krējumu, šķipsniņu sāls un rūpīgi samaisa.
  2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno skābā krējuma masai.
  3. Mīklu sadala 8 - 9 vienādās daļās un katru plāni izrullē tieši uz cepamā papīra, kas pārkaisīts ar miltiem.
  4. Biskvītus liek cepties 190°C temperatūrā līdz tiem zeltaini brūna krāsa.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ skābo krējumu ar 150 g cukura.
  6. Atsevišķā traukā sakuļ ar saldo krējumu ar atlikušo cukura daudzumu un pakāpeniski pievieno skābā krējuma masai.
  7. Ja vēlaties, avenes varat pievienot arī krēmam, bet nav obligāti.
  8. Iegūto krēmu klāj pār katru biskvīta kārtu un tortes virsmu dekorē ar avenēm un krēmu.
  9. Torti ievieto ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes