Sastāvdaļas
- 50 g sviesta
- 1 glāze cukura
- 1 glāze skābā krējuma
- šķipsniņa sāls
- 500 g miltu
- 1 paciņa cepamā pulvera
Krēmam:
- 600 g skābā krējuma
- 400 g saldā krējuma
- 300 g cukura
- avenes (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Sviestu sajauc ar cukuru, pievieno skābo krējumu, šķipsniņu sāls un rūpīgi samaisa.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pakāpeniski pievieno skābā krējuma masai.
- Mīklu sadala 8 - 9 vienādās daļās un katru plāni izrullē tieši uz cepamā papīra, kas pārkaisīts ar miltiem.
- Biskvītus liek cepties 190°C temperatūrā līdz tiem zeltaini brūna krāsa.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ skābo krējumu ar 150 g cukura.
- Atsevišķā traukā sakuļ ar saldo krējumu ar atlikušo cukura daudzumu un pakāpeniski pievieno skābā krējuma masai.
- Ja vēlaties, avenes varat pievienot arī krēmam, bet nav obligāti.
- Iegūto krēmu klāj pār katru biskvīta kārtu un tortes virsmu dekorē ar avenēm un krēmu.
- Torti ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!