Aveņu pīrāgs

Aveņu pīrāgs Foto: Aveņu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 1 citrons
  • 200 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 125 g cukura
  • sāls pēc garšas
  • 100 ml piena + 5 ēdamkarotes piena mīklai
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • 125 g vājpiena biezpiena
  • 325 g aveņu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 175 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Citronu aplej ar verdošu ūdeni, nosusina, sarīvē miziņu uz smalkās rīves.
  2. Miltus, cepamo pulveri, 50 gramus cukura, šķipsniņu sāls, citrona miziņu samaisa  bļodā.
  3. Pievieno 5 ēdamkarotes piena, augu eļļu, biezpienu, visu sakuļ ar mikseri, sanāks gluda mīkla.
  4. Uz miltiem nokaisītas virsmas, izrullē mīklas apli.
  5. Veidni ar noņemamām malām ietauko ar augu eļļu, nokaisa ar miltiem.
  6. Mīklu liek veidnē, izveido 2 cm augstu maliņu.
  7. Avenes samaisa ar kartupeļu cieti un liek veidnē.
  8. Samaisa skābo krējumu, atlikušo cukuru, olas un pienu.
  9. Maisījumu pārlej ogām.
  10. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, cep 25-30 minūtes.
  11. Gatavu pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes