Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 125 g pūdercukura
- 100 g sviesta (izkausēta)
- 100 ml olu liķiera
- 200 g miltu
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
Pildījumam:
- 300 g aveņu
- 6 želatīna plāksnes
- 1 paciņa vaniļas pudiņa pulvera
- 50 g pūdercukura
- 150 ml olu liķiera
- 300 ml piena
- 400 ml saldā krējuma
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo olas un pūdercukuru, pievieno izkausētu sviestu un olu liķieri.
- Tad pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
- Mīklu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 30 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to, izņem no formas un prātīgi noņem cepamo papīru.
- Tad apgriež to otrādi un izveido ~ 1 cm dziļu bedrīti un pārpalikumus sadrupina.
- Padziļinājumā ieber avenes un pārkaisa tās nedaudz ar pūdercukuru.
- Pildījums: želatīna plāksnes pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest.
- Vaniļas pudiņa pulveri sajauc ar pūdercukuru un olu liķieri.
- Nelielā katliņā ielej pienu un uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai.
- Tad pienam pievieno vaniļas pudiņa maisījumu un nepārtraukti maisot uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai.
- Uzbriedinātās želatīna plāksnes izgriež un pievieno karstajam pudiņam.
- Pudiņu atdzesē, laiku pa laikam apmaisot.
- Kā tikko pudiņš ir atdzisis, atsevišķā traukā ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno to pudiņam.
- Krēmu pārklāj pār avenēm, veidojot kupola formu un pārkaisa ar biskvīta drupatām.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
- Pirms pasniegšanas, ja vēlaties, kūku pārkaisa ar pūdercukuru vai jebko citu pēc pašu gaumes.
- Olu liķieri var aizstāt ar apelsīnu sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!