Aveņu cepumi

Aveņu cepumi Foto: Aveņu cepumi

Sastāvdaļas

  • 100 g auksta sviesta
  • 100 g bieza skābā krējuma
  • 1 olas dzeltenums
  • 220 g miltu
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 1 šķipsniņa sāls
Pildījumam:
  • 150 g aveņu
  • 2 persiki
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1,5 tējkarotes želatīna
  • 2 ēdamkarotes ābolu sulas

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Aukstu sviestu sagriež ar nazi un uz darba virsmas, samaisa ar miltiem un pūdercukuru.
  3. Pievieno skābo krējumu, olu dzeltenumu, sāli - samīca gludu mīklu.
  4. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. Mīklu izrullē 2 mm biezumā, izspiež ziediņus, cepumus liek kēksu formiņās, lai tie saglabātu groziņa formu.
  6. Katrā kēksu formā ieber mazliet sausus zirņus, lai mīkla neuzpūstos.
  7. Veidni liek krāsnī, cep, kamēr cepumi kļūst zeltaini-brūni.
  8. Gatavo pildījumu - persikus nomizo, izņem kauliņus, ar blenderi sakuļ biezenī.
  9. Avenes samīca ar dakšiņu un samaisa ar sakultajiem persikiem un cukuru.
  10. Augļu - ogu maisījumu katlā uzvāra un noņem no uguns.
  11. Želatīnu pārlej ar ābolu sulu un pielej augļu - ogu maisījumam, maisa, kamēr želatīns ir pilnībā izšķīdis.
  12. Augļu želeju mazliet atdzesē un liek konditorejas maisiņā - pilda to cepumos un atstāj sastingt.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes