Sastāvdaļas
Garnējumam:
- 2 bumbieri
- 100 g cukura
- 150 g aveņu
Kūkai:
- 1 ēdamkarote miltu
- 100 g miltu
- 1/2 tējkarote cepamā pulvera
- 5 olu baltumi
- 200 g cukura
- 120 g olu aizvietotāja
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 2 ēdamkarotes sasmalcināta, glazēta ingvera
- pūdercukurs (dekorēšanai)
- 200 g aveņu ievārījuma
- 300 g putukrējuma
Pagatavošana
- Garnējums: Sākumā sajauc bumbierus ar cukuru, tad pievieno avenes. Liek ledusskapī.
- Kūka: Uzsilda cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un tās plātī ieklāj cepamo papīru, ietauko to un apber ar 1 ēdamkaroti miltu.
- Nelielā bļodā sajauc atlikušos miltus un cepamo pulveri.
- Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus, tad pakāpeniski pievieno 100 g cukuru un turpina kult līdz masa kļūst bieza un krēmveidīga.
- Vidēja izmēra bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ olu aizvietotāju ar atlikušo cukuru apmēram 3 minūtes.
- Tad pievieno vaniļu un turpina kult lēnā ātrumā. Pievieno pusi no iepriekš pagatavotā miltu maisījuma un rūpīgi saputo.
- Iegūto masu kopā ar atlikušo miltu maisījumu un ingveru pievieno olu baltumiem.
- Rūpīgi masu sakuļ un ielej iepriekš sagatavotajā formā, cep aptuveni 12 minūtes.
- Kad biskvīts izcepies, noliek to atdzesēties 2 minūtes.
- Tīru virtuves dvieli apbārsta ar pūdercukuru un atdzesēto biskvītu uzliek uz tā. Sarullē to un noliek atdzesēties pilnībā aptuveni 30 minūtes.
- Aveņu ievārījumu izberž caur sietiņu tā, lai nepaliek sēklas.
- Tad atrullē atdzesēto biskvītu un pārklāj ar aveņu ievārījumu.
- Tad atkal sarullē to, noliek uz dēlīša un apgriež ruletes abus galus tā, lai gludi.
- Pasniedz ar iepriekš pagatavoto augļu garnējumu un putukrējumu, pārber ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!