Aveņu – bumbieru ruletes kūciņas

Aveņu – bumbieru ruletes kūciņas Foto: Aveņu – bumbieru ruletes kūciņas

Sastāvdaļas

Garnējumam:

  • 2 bumbieri
  • 100 g cukura
  • 150 g aveņu

Kūkai:

  • 1 ēdamkarote miltu
  • 100 g miltu
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 5 olu baltumi
  • 200 g cukura
  • 120 g olu aizvietotāja
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 2 ēdamkarotes sasmalcināta, glazēta ingvera
  • pūdercukurs (dekorēšanai)
  • 200 g aveņu ievārījuma
  • 300 g putukrējuma

Pagatavošana

  1. Garnējums: Sākumā sajauc bumbierus ar cukuru, tad pievieno avenes. Liek ledusskapī.
  2. Kūka: Uzsilda cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai un tās plātī ieklāj cepamo papīru, ietauko to un apber ar 1 ēdamkaroti miltu.
  3. Nelielā bļodā sajauc atlikušos miltus un cepamo pulveri.
  4. Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus, tad pakāpeniski pievieno 100 g cukuru un turpina kult līdz masa kļūst bieza un krēmveidīga.
  5. Vidēja izmēra bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ olu aizvietotāju ar atlikušo cukuru apmēram 3 minūtes.
  6. Tad pievieno vaniļu un turpina kult lēnā ātrumā. Pievieno pusi no iepriekš pagatavotā miltu maisījuma un rūpīgi saputo.
  7. Iegūto masu kopā ar atlikušo miltu maisījumu un ingveru pievieno olu baltumiem.
  8. Rūpīgi masu sakuļ un ielej iepriekš sagatavotajā formā, cep aptuveni 12 minūtes.
  9. Kad biskvīts izcepies, noliek to atdzesēties 2 minūtes.
  10. Tīru virtuves dvieli apbārsta ar pūdercukuru un atdzesēto biskvītu uzliek uz tā. Sarullē to un noliek atdzesēties pilnībā aptuveni 30 minūtes.
  11. Aveņu ievārījumu izberž caur sietiņu tā, lai nepaliek sēklas.
  12. Tad atrullē atdzesēto biskvītu un pārklāj ar aveņu ievārījumu.
  13. Tad atkal sarullē to, noliek uz dēlīša un apgriež ruletes abus galus tā, lai gludi.
  14. Pasniedz ar iepriekš pagatavoto augļu garnējumu un putukrējumu, pārber ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes