Auzu pārslu pīrāgs ar biezpienu un ogām

Auzu pārslu pīrāgs ar biezpienu un ogām Foto: Auzu pārslu pīrāgs ar biezpienu un ogām

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1,5 glāzes maltu auzu pārslu
  • 1/3 glāzes cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera vai sodas
  • 100 g mīksta sviesta


Pildījumam:

  • 1/2 glāzes cukura
  • 2 olas
  • 250 g vājpiena biezpiena
  • 200 g ogu (dzērvenes, mellenes, avenes, zemenes)

Pagatavošana

  1. Sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno cepamo pulveri, auzu pārslas, samaisa mīklu.
  2. Gatavo pildījumu - sakuļ olas ar cukuru, pievieno biezpienu, visu samaisa viendabīgā masā.
  3. Ja biezpiens ir graudains, sakuļ to pastas masā.
  4. Ietaukotā veidnē liek 2/3 mīklas, virsmu vienmērīgi noklāj ar biezpiena pildījumu, uzber ogas un tās viegli iespiež biezpiena masā.
  5. Uzlej atlikušo mīklu, cep 180 °C temperatūrā, 40 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst zeltains.
  6. Atdzesē un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes