Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1,5 glāzes maltu auzu pārslu
- 1/3 glāzes cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera vai sodas
- 100 g mīksta sviesta
Pildījumam:
- 1/2 glāzes cukura
- 2 olas
- 250 g vājpiena biezpiena
- 200 g ogu (dzērvenes, mellenes, avenes, zemenes)
Pagatavošana
- Sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno cepamo pulveri, auzu pārslas, samaisa mīklu.
- Gatavo pildījumu - sakuļ olas ar cukuru, pievieno biezpienu, visu samaisa viendabīgā masā.
- Ja biezpiens ir graudains, sakuļ to pastas masā.
- Ietaukotā veidnē liek 2/3 mīklas, virsmu vienmērīgi noklāj ar biezpiena pildījumu, uzber ogas un tās viegli iespiež biezpiena masā.
- Uzlej atlikušo mīklu, cep 180 °C temperatūrā, 40 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst zeltains.
- Atdzesē un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!