Sastāvdaļas
- 2 1/2 l ūdens
- 400 g biešu lapiņas
- 1 ēdamkarote milti
- 200 g kartupeļi
- 200 g bietes
- 10 redīsi
- 1 skābs gurķis
- 200 g tomātu
- 200 g teļa cepetis
- 100 g skābā krējuma
- garšvielas
- zaļumi
Pagatavošana
- Smalki sakapātas biešu lapiņas savāra ūdenī un pievieno garšvielas, pieliek miltu tumi, atdzesē, pieliek novārītus, atdzesētus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus un bietes, sagrieztus tomātus, redīsus, gurķus, aukstu sagrieztu teļa cepeti un skābu krējumu.
- Biešu lapiņu vieta var lietot arī spinātu un skābeņu lapiņas.
- Var likt klāt ari cieti novārītas, sagrieztas olas, ābolus un sarīvētus mārrutkus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!