Aukstā veidā sālīti tomāti

Aukstā veidā sālīti tomāti Foto: Aukstā veidā sālīti tomāti

Sastāvdaļas

  • 2 kg tomātu
  • 2 sīpoli
  • 5 lauru lapas
  • 5 melno piparu graudiņi
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 0.5 glāzes etiķa

Pagatavošana

  1. Tomātus izšķiro, jo sālīšanai neder ne sisti, ne ieplaisājuši tomāti
  2. Tomātus nomazgā, zem auksta, tekoša ūdens.
  3. Kad tas ir izdarīts, sagatavo vajadzīgās garšvielas.
  4. Sīpolus – notīra un sagriež gredzenos.
  5. Nomazgā lauru lapas.
  6. Piparus – noliek vēlamo daudzumu (pēc garšas).
  7. Ņem burkas, kuras iepriekš ir sagatavotas.
  8. Liek iekšā visas garšvielas, kā arī tomātus.
  9. Virsū lej sālījumu (ūdens, etiķis, sāls, cukurs).
  10. Burkas aizvāko un liek sterilizēt – 10 minūtes.
  11. Pēc tam atdzisušās burkas noliek vēsumā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes