Sastāvdaļas
- 2 kg tomātu
- 2 sīpoli
- 5 lauru lapas
- 5 melno piparu graudiņi
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote cukura
- 0.5 glāzes etiķa
Pagatavošana
- Tomātus izšķiro, jo sālīšanai neder ne sisti, ne ieplaisājuši tomāti
- Tomātus nomazgā, zem auksta, tekoša ūdens.
- Kad tas ir izdarīts, sagatavo vajadzīgās garšvielas.
- Sīpolus – notīra un sagriež gredzenos.
- Nomazgā lauru lapas.
- Piparus – noliek vēlamo daudzumu (pēc garšas).
- Ņem burkas, kuras iepriekš ir sagatavotas.
- Liek iekšā visas garšvielas, kā arī tomātus.
- Virsū lej sālījumu (ūdens, etiķis, sāls, cukurs).
- Burkas aizvāko un liek sterilizēt – 10 minūtes.
- Pēc tam atdzisušās burkas noliek vēsumā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!