Zefīru - cepumu torte

Zefīru - cepumu torte Foto: Zefīru - cepumu torte

Sastāvdaļas

  • 400 g zefīru
  • 2 olas
  • 400 g smilšu mīklas cepumu
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1 glāze piena
  • 200 g sviesta
  • 1 citrons
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Pagatavošana

  1. Zefīrus pārdala uz pusēm un, pagaidām, noliek malā.
  2. Olas sakuļ bļodā ar cukuru.
  3. Cepumus sasmalcina un pievieno sakultajām olām.
  4. Cepumu-olu masu lej katlā, pielej pienu, pastāvīgi maisot, vāra, kamēr sabiezē, tad atdzesē.
  5. Mīkstu sviestu liek bļodā, citronu noskalo, smalki sarīvē miziņu, samaisa ar sviestu.
  6. Sviesta masai pievieno kakao pulveri un kārtīgi samaisa.
  7. Sviesta-kakao masu samaisa ar cepumu-olu masu.
  8. Lielo kēksu veidnē liek daļu cepumu masas, tad zefīra pusītes, virsū liek atlikušo cepumu masu.
  9. Pirms pasniegšanas, torti patur mazliet ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes