Sastāvdaļas
- 400 g zefīru
- 2 olas
- 400 g smilšu mīklas cepumu
- 1/2 glāzes cukura
- 1 glāze piena
- 200 g sviesta
- 1 citrons
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Pagatavošana
- Zefīrus pārdala uz pusēm un, pagaidām, noliek malā.
- Olas sakuļ bļodā ar cukuru.
- Cepumus sasmalcina un pievieno sakultajām olām.
- Cepumu-olu masu lej katlā, pielej pienu, pastāvīgi maisot, vāra, kamēr sabiezē, tad atdzesē.
- Mīkstu sviestu liek bļodā, citronu noskalo, smalki sarīvē miziņu, samaisa ar sviestu.
- Sviesta masai pievieno kakao pulveri un kārtīgi samaisa.
- Sviesta-kakao masu samaisa ar cepumu-olu masu.
- Lielo kēksu veidnē liek daļu cepumu masas, tad zefīra pusītes, virsū liek atlikušo cepumu masu.
- Pirms pasniegšanas, torti patur mazliet ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!