Aukstā biešu zupa

Aukstā biešu zupa Foto: Aukstā biešu zupa

Sastāvdaļas

  • 2-3 vidēja lieluma bietes
  • 4 vārīti, vidēja lieluma kartupeļi
  • 4 vārītas olas
  • 2-3 svaigi gurķi
  • 100-150 g desas vai vārītas gaļas
  • 1/2 tējkarotes citronskābes
  • 1/2 ēdamkarotes sāls
  • šķipsniņa cukura
  • loki, dilles pēc garšas
  • 1,5-2 l ūdens
  • skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Bietes nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, liek katlā, pielej ūdeni, uzvāra.
  2. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno citronskābi, sāli, cukuru, visu uzvāra.
  3. Nosmeļ izveidojušās putas, samazina uguni, turpina vārīt 10 minūtes.
  4. Gatavu novārījumu atdzesē, izkāš.
  5. Gurķi, desu vai gaļu, kartupeļus sagriež mazos gabaliņos, liek katlā, pievieno sakapātus lokus, dilles, samaisa.
  6. Atšķaida ar biešu novārījumu, līdz vēlamajai konsistencei, ja nepieciešams, pieber sāli.
  7. Gatavu zupu liek ledusskapī uz pāris stundām, pasniedz ar skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes