Sastāvdaļas
- 2-3 vidēja lieluma bietes
- 4 vārīti, vidēja lieluma kartupeļi
- 4 vārītas olas
- 2-3 svaigi gurķi
- 100-150 g desas vai vārītas gaļas
- 1/2 tējkarotes citronskābes
- 1/2 ēdamkarotes sāls
- šķipsniņa cukura
- loki, dilles pēc garšas
- 1,5-2 l ūdens
- skābais krējums pasniegšanai
Pagatavošana
- Bietes nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, liek katlā, pielej ūdeni, uzvāra.
- Kad ūdens sāk vārīties, pievieno citronskābi, sāli, cukuru, visu uzvāra.
- Nosmeļ izveidojušās putas, samazina uguni, turpina vārīt 10 minūtes.
- Gatavu novārījumu atdzesē, izkāš.
- Gurķi, desu vai gaļu, kartupeļus sagriež mazos gabaliņos, liek katlā, pievieno sakapātus lokus, dilles, samaisa.
- Atšķaida ar biešu novārījumu, līdz vēlamajai konsistencei, ja nepieciešams, pieber sāli.
- Gatavu zupu liek ledusskapī uz pāris stundām, pasniedz ar skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!