Sastāvdaļas
- 1/2 glāzes miltu
- 700 g biezpiena
- 150 g skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 0,3 glāzes piena
- 5 olas
- 1/2 glāzes augu eļļas
- svaigi augļi un ogas (pēc vēlēšanās)
- 1 paciņa želatīna
- sāls
- vaniļas cukurs
- augļu vai ogu sīrups (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana
- Biezpienam pievieno 100 gramus skābā krējuma, un sakuļ ar blenderi - viendabīgā masā, bez kunkulīšiem.
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Olu baltumiem pievieno 1/2 glāzes cukura un sakuļ putās.
- Saputotiem olu baltumiem pievieno miltus, olu dzeltenumus un augu eļļu - samaisa.
- Daļu olu baltumu un miltu maisījuma liek ieeļļotā veidnē ar augstām malām.
- Atlikušajam olu baltumam un miltu maisījumam pievieno biezpiena maisījumu, 1/2 glāzes cukura, pieber sāli, 1/3 glāzes piena, vaniļas cukuru.
- Visu sakuļ ar mikserpulti un uzmanīgi lej virsū veidnē esošajam maisījumam.
- Uzkarsē krāsni līdz 180 - 200 grādu temperatūrai.
- Cep 40-60 minūtes, kamēr biskvīts kļūst brūngans.
- 50 gramus skābā krējuma sajauc ar 2 tējkarotēm cukura.
- Biskvītu izņem no krāsns un noklāj ar skābā krējuma un cukura maisījumu.
- Uz pīrāga virsmas izkārto augļus un ogas.
- Gatavo želeju - divas glāzes sīrupa sajauc ar vienu glāzi uzbriedināta želatīna.
- Želeju uzlej augļiem un ogām.
- Pīrāgu liek ledusskapī vismaz uz četrām stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!