Augļu un ogu pīrāgs

Augļu un ogu pīrāgs Foto: Augļu un ogu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 1/2 glāzes miltu
  • 700 g biezpiena
  • 150 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 0,3 glāzes piena
  • 5 olas
  • 1/2 glāzes augu eļļas
  • svaigi augļi un ogas (pēc vēlēšanās)
  • 1 paciņa želatīna
  • sāls
  • vaniļas cukurs
  • augļu vai ogu sīrups (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana

  1. Biezpienam pievieno 100 gramus skābā krējuma, un sakuļ ar blenderi - viendabīgā masā, bez kunkulīšiem.
  2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  3. Olu baltumiem pievieno 1/2 glāzes cukura un sakuļ putās.
  4. Saputotiem olu baltumiem pievieno miltus, olu dzeltenumus un augu eļļu - samaisa.
  5. Daļu olu baltumu un miltu maisījuma liek ieeļļotā veidnē ar augstām malām.
  6. Atlikušajam olu baltumam un miltu maisījumam pievieno biezpiena maisījumu, 1/2 glāzes cukura, pieber sāli, 1/3 glāzes piena, vaniļas cukuru.
  7. Visu sakuļ ar mikserpulti un uzmanīgi lej virsū veidnē esošajam maisījumam.
  8. Uzkarsē krāsni līdz 180 - 200 grādu temperatūrai.
  9. Cep 40-60 minūtes, kamēr biskvīts kļūst brūngans.
  10. 50 gramus skābā krējuma sajauc ar 2 tējkarotēm cukura.
  11. Biskvītu izņem no krāsns un noklāj ar skābā krējuma un cukura maisījumu.
  12. Uz pīrāga virsmas izkārto augļus un ogas.
  13. Gatavo želeju - divas glāzes sīrupa sajauc ar vienu glāzi uzbriedināta želatīna.
  14. Želeju uzlej augļiem un ogām.
  15. Pīrāgu liek ledusskapī vismaz uz četrām stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes