- Sagatavotos augļus un ogas nosver un aprēķina vajadzīgo cukura daudzumu.
- Augļu, ogu un cukura attiecības ir 1 kg augļu vai ogu uz 0,8 - 1 kg cukura.
- Cukurs, šādā daudzumā lietots, neļauj attīstīties sīkbūtnēm, pasargā ievārījumu no rūgšanas, pelēšanas.
- Vairāk cukuru lietot nav vēlams, jo tad ievārījumi kļūst pārāk saldi un uzglabājot ātri sacukurojas.
- Lai saldām ogām (zemenēm, avenēm) gatavotie ievārījumi būtu atspirdzinoši un uzglabājot necukurotos, cukuru sīrupam pieliek nedaudz citronskābes ( uz 1 kg cukura 1 - 2 g citronskābes).
- Ievārījumus gatavo, augļus, ogas vienreizēji vai atkārtoti karsējot.
Augļu un ogu ievārījumi
Foto: Augļu un ogu ievārījumi
... reizes