Augļu un ogu ievārījumi

Augļu un ogu ievārījumi Foto: Augļu un ogu ievārījumi
    1. Sagatavotos augļus un ogas nosver un aprēķina vajadzīgo cukura daudzumu.
    2. Augļu, ogu un cukura attiecības ir 1 kg augļu vai ogu uz 0,8 - 1 kg cukura.
    3. Cukurs, šādā daudzumā lietots, neļauj attīstīties sīkbūtnēm, pasargā ievārījumu no rūgšanas, pelēšanas.
    4. Vairāk cukuru lietot nav vēlams, jo tad ievārījumi kļūst pārāk saldi un uzglabājot ātri sacukurojas.
    5. Lai saldām ogām (zemenēm, avenēm) gatavotie ievārījumi būtu atspirdzinoši un uzglabājot necukurotos, cukuru sīrupam pieliek nedaudz citronskābes ( uz 1 kg cukura 1 - 2 g citronskābes).
    6. Ievārījumus gatavo, augļus, ogas vienreizēji vai atkārtoti karsējot.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes