Sastāvdaļas
- 3 glāzes kviešu miltu
- 4 olas
- 1 glāze cukura
- 125 g sviesta
- 1/2 glāzes skābā krējuma
- sāls
- 1 citrons
- dzeramā soda
Pildījumam:
- 1/2 glāzes jāņogu želejas
- 1 glāze saldā krējuma
- 1 ēdamkarote cukura
- 400 g augļu (plūmes, bumbieri, melones, āboli)
- 1 glāze ābolu sulas želejas
- 1 glāze riekstu
Pagatavošana
- Sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas, kā arī krējumu, sarīvētu citrona miziņu, izsijātus kviešu miltus, sajauktus ar dzeramo sodu.
- Mīklu novieto uz 30-40 minūtēm ledusskapī.
- Pēc tam mīklu sadala divās daļās, katru izveltnē vēlamā formā, liek sagatavotā veidnē un cep mērenā siltumā gaiši brūnu.
- Atdzisušas ripas pilda ar jāņogu želeju un pusi saputota putukrējuma.
- Torti pārliek ar vīna sīrupā apvārītiem augļiem (vai kompota augļiem), pārlej ar recēt sākušu ābolu sulas želeju.
- Malas apziež ar putukrējumu, pārklāj ar sasmalcinātiem grauzdētiem riekstiem.
- Tortes malu rotā ar putukrējuma valnīti.
- Augļu torti var pagatavot no smilšu un biskvīta mīklām (viena kārta smilšu, otra - biskvīta) vai no sviesta-olu mīklas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!