Sastāvdaļas
- 1/2 glāzes miltu
- 700 g biezpiena
- 150 g skāba krējuma
- 1 glāze cukura (papildus vēl 2 karotes)
- 1/3 glāzes piena
- 5 olas
- 1/2 glāze augu eļļas (bez smaržas)
- sāls
- vaniļas cukurs
- svaigi augļi vai ogas
- želeja vai želantīns
Pagatavošana
- Biezpienu samaļ blenderī, pievieno 100 g krējuma. Svarīgi ir iegūt gludu biezpiena masu, bez kunkuļiem.
- Olām atdala dzeltenumus no baltumiem.Olu baltumus saputo stingrās putās ar 1/2 glāzi cukura.
- Pēc tam pievieno miltus, olu dzeltenumus un augu eļļu. Daļu masas liek tortes formā ar maliņām.
- Otrai masas daļai pievieno biezpienu, 1/2 glāzi cukura, sāli, pienu, vaniļas cukuru un saputo.
- Masu klāj virsū pirmajai masai tortes formā. Pirmajai kārtai pa tortes formas malu jāpaceļas.
- Liek cepeškrāsnī un cep 40 - 60 minūtes 180 - 200°C temperatūrā. Cepšanās laikā kūka pacelies, iegūs brūnganu nokrāsu.
- Izņem no cepeškrāsns un apsmērē ar 50 g krējumu, kurš sajaukts ar 2 karotēm cukura.
- Atstāj izslēgtā cepeškrāsnī. Atdzisušai kūkai pa virsu kārto augļus vai ogas un pārlej vai pārsmērē ar želeju.
- Liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!