Augļu kēks

Augļu kēks Foto: Augļu kēks

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 100 g sviesta
  • 100 g cukura
  • milti
  • 200 g rozīņu
  • mazliet sukāžu gabaliņu
  • citrona miza
  • apvārītas apelsīna miziņas

Pagatavošana

  1. Pie olu dzeltenumiem pieliek cukuru, sviestu un puto 6 minūtes.
  2. Pierīvē citrona miziņu, pieliek apvārītās apelsīna miziņas, rozīnes un sukādes.
  3. Pievieno saputotus olu baltumus, piejauc klāt miltus (tik daudz līdz veidojas vijīga masa) un visu viegli izmaisa.
  4. Garenu cepamo formu iesmērē ar sviestu un ieklāj cepamo papīru.
  5. Sagatavoto masu iepilda formā, nolīdzina un cep apmēram 60 minūtes.
  6. Cepšanās laikā formu nedrīkst kustināt, jo mīkla var sakristies.
  7. Gatavam kēksam ļauj formā pilnībā atdzist, tad izņem no formas ar visu papīru, sagriež šķēlītēs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes