Sastāvdaļas
- 4 olas
- 100 g sviesta
- 100 g cukura
- milti
- 200 g rozīņu
- mazliet sukāžu gabaliņu
- citrona miza
- apvārītas apelsīna miziņas
Pagatavošana
- Pie olu dzeltenumiem pieliek cukuru, sviestu un puto 6 minūtes.
- Pierīvē citrona miziņu, pieliek apvārītās apelsīna miziņas, rozīnes un sukādes.
- Pievieno saputotus olu baltumus, piejauc klāt miltus (tik daudz līdz veidojas vijīga masa) un visu viegli izmaisa.
- Garenu cepamo formu iesmērē ar sviestu un ieklāj cepamo papīru.
- Sagatavoto masu iepilda formā, nolīdzina un cep apmēram 60 minūtes.
- Cepšanās laikā formu nedrīkst kustināt, jo mīkla var sakristies.
- Gatavam kēksam ļauj formā pilnībā atdzist, tad izņem no formas ar visu papīru, sagriež šķēlītēs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!