Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1/2 glāze cukura
- 1 ola
- 100 g saldkrējuma sviesta
- 100 g margarīna
- 1/2 ēdamkarote majonēzes
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- 450 g miltu
Krēmam:
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 10 ēdamkarotes iebiezinātā piena
- jebkurš ievārījums
Dekorēšanai:
- augļi
- ogas
Pagatavošana
- Mīkla: Dziļā bļodā sajauc sviestu ar cukuru un margarīnu, vidējā ātrumā ar elektrisko putotāju saputo.
- Tad pievieno olu (visu saputo), majonēzi (visu saputo), dzeramo sodu (visu saputo) un pakāpeniski ar miltus, mīklu samīca viendabīgā masā.
- Groziņu formas viegli ietauko un plānā slānī ieklāj tajās mīklu.
- Liek cepties 190°C temperatūrā līdz groziņiem gaiši zeltaina krāsa.
- Gatavos groziņus rūpīgi izņem, izmet no formām.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu līdz baltai masai, tad ar nelielām porcijām pievieno iebiezināto pienu un rūpīgi saputo.
- Groziņu pamatnē ieklāj 1 - 2 tējkarote ievārījuma, tad pārklāj ar krēmu un dekorē ar jebkuriem augļiem vai ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!