Sastāvdaļas
- 125 g mīksta sviesta
- 125 g skābā krējuma
- 1 ēdamkarote cukura
- 250 g miltu
- vanilīns
- rīvēta citrona vai apelsīna miziņa pēc vēlēšanās
- augļu džems pēc izvēles
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, vanilīnu un skābo krējumu.
- Pievieno izsijātus miltus, samīca mīklu.
- Mīklu sadala uz pusēm, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Krāsni uzkarsē līdz 180-190°C temperatūrai.
- Darba virsmu apkaisa ar miltiem, pusi mīklas izrullē taisnstūrī, sagriež 7 cm platās strēmelēs.
- Mīklas strēmeles garumā liek džemu, satin ruletē un sagriež nelielās strēmelītēs.
- Šādi rīkojas arī ar otru mīklas pusi.
- Cepumus liek ietaukotā veidnē vai veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, cep 20 minūtes.
- Gatavus cepumus atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!