Augļi un ogas rumā

Augļi un ogas rumā Foto: Augļi un ogas rumā

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. 5 l tilpuma fajansa traukam vai burkai:

  • 500 g zemeņu (vislabāk mazas zemenītes)
  • 1,5 kg cukura
  • 2 l apm. 54° brūnā ruma
  • 500 g ķiršu
  • pa 250 g ērkšķogu, upeņu, aveņu, aprikožu,
  • zilo plūmju un bumbieru

Pagatavošana

  1. Trauku vai burku pamatīgi izmazgā un izslauka.
  2. Zemenes noskalo, nosusina un ieliek traukā.
  3. Sajauc ar 250 g cukura un tur apm. 20 minūtes.
  4. Tad uzlej apm. 700 ml ruma.
  5. Apsedz un ļauj stāvēt aptuveni 3 nedēļas, ik pēc trim dienām apmaisa.
  6. Pakāpeniski pievieno pārējos augļus un ogas, kad tie nogatavojušies.
  7. Augļi un ogas vienmēr labi jānoskalo un jānosusina.
  8. Pirms pievienošanas maisījumam tie jāsajauc ar apm. 125 g cukura un jāpatur apm. 30 minūtes.
  9. Kopējo trauka saturu vairs nemaisa.
  10. Jāuzlej vienmēr tik daudz ruma, lai augļi un ogas būtu pilnīgi pārklāti.
  11. Kad visi augļi un ogas ielikti traukā, tiem vismaz vēl 4 nedēļas jāievelkas.

Padoms
Dažas ēdamkarotes šādu rumā konservētu augļu vai ogu noder kā aromātiskas piedevas vaniļas saldējumam vai pudiņam.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes