Sastāvdaļas
- 700-800 g miltu
- 30-50 g rauga
- 300 g sviesta
- 500 ml piena
- sāls, cukurs pēc garšas
- 200 g kaltētu balto sēņu
- 1 sīpols
- 100 g rīsu
- malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Šos pīrāgus cep laiviņas formā, ar atvērtu vidu.
- No miltiem, rauga, sviesta, piena, cukura samīca mīklu, noliek siltā vietā, lai uzrūgst.
- Kad mīkla ir uzrūgusi, to vēlreiz samīca.
- Tad vēlreiz mīklu atstāj uzrūgt, un vēlreiz samīca.
- Sēnes izvāra, notecina caurdurī, kārtīgi noskalo, samaļ.
- Sīki sakapātu sīpolu apcep, pievieno sēnes un cep 3-5 minūtes, tad atdzesē.
- Samaisa ar vārītiem rīsiem, pieber sāli, piparus.
- No mīklas veido pīrādziņus.
- Cep 200-210°C temperatūrā, kamēr gatavi.
- Pēc cepšanas, karstus pīrādziņus noziež ar sviestu.
- Šos pīrādziņus, ja vēlas, var pasniegt ar zivs buljonu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!