Atvērtie pīrādziņi ar sēnēm un rīsiem

Atvērtie pīrādziņi ar sēnēm un rīsiem Foto: Atvērtie pīrādziņi ar sēnēm un rīsiem

Sastāvdaļas

  • 700-800 g miltu
  • 30-50 g rauga
  • 300 g sviesta
  • 500 ml piena
  • sāls, cukurs pēc garšas
  • 200 g kaltētu balto sēņu
  • 1 sīpols
  • 100 g rīsu
  • malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Šos pīrāgus cep laiviņas formā, ar atvērtu vidu.
  2. No miltiem, rauga, sviesta, piena, cukura samīca mīklu, noliek siltā vietā, lai uzrūgst.
  3. Kad mīkla ir uzrūgusi, to vēlreiz samīca.
  4. Tad vēlreiz mīklu atstāj uzrūgt, un vēlreiz samīca.
  5. Sēnes izvāra, notecina caurdurī, kārtīgi noskalo, samaļ.
  6. Sīki sakapātu sīpolu apcep, pievieno sēnes un cep 3-5 minūtes, tad atdzesē.
  7. Samaisa ar vārītiem rīsiem, pieber sāli, piparus.
  8. No mīklas veido pīrādziņus.
  9. Cep 200-210°C temperatūrā, kamēr gatavi.
  10. Pēc cepšanas, karstus pīrādziņus noziež ar sviestu.
  11. Šos pīrādziņus, ja vēlas, var pasniegt ar zivs buljonu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes