Sastāvdaļas
- 800 g vistas filejas
- 250-300 g kāpostu
- 1 burkāns
- 2 sīpoli
- 2/3 glāzes auzu pārslu
- 1 ola
- sāls, pipari
- zaļumi
- eļļa cepšanai
- 2-3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
Pagatavošana
- Kāpostus sīki sakapā, aplej ar verdošu ūdeni.
- Vistas fileju, sīpolus, burkānu samaļ gaļas maļamajā mašīnā, samaisa ar kāpostiem.
- Maltās vistas gaļas maisījumam pievieno nevārītas auzu pārslas, sāli, piparus, sakapātus zaļumus, olu, visu kārtīgi samaisa.
- Ar mitrām rokām, no masas veido kotletes, cep pannā, sakarsētā eļļā, no abām pusēm, kamēr kļūst sarkanīgas.
- Gatavo mērci, pārliešanai - skābo krējumu samaisa ar tomātu pastu, pieber sāli, garšvielas, 1 glāzi ūdens, 1 ēdamkaroti majonēzes un 1 ēdamkaroti kečupa, samaisa.
- Kotletēm nolej pāri palikušo eļļu un pārlej mērci, uzvāra, samazina uguni un turpina sautēt 25-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!