Sastāvdaļas
- 3 kg kāpostu
- 1 burkāns
- 100 g sāls
- 80 g cukura
- 3 lauru lapas
- 5-8 melno piparu graudiņu
- ūdens
Pagatavošana
- Uzvāriet 2 litrus ūdens, beriet tajā cukuru, sali, garšvielas, pēc minūtes noņemiet no uguns un atdzesējiet.
- Kāpostus sagrieziet plānos salmiņos, burkānu sarīvējiet uz rupjas rīves.
- Kāpostus samaisiet ar burkāniem. Lejiet katrā trīs litru burkā 500 ml sālījuma un stipri saspaidot, lieciet dārzeņus.
- Virsū lejiet vēl sālījumu - tik daudz, lai kāposti būtu pārklāti.
- Skābējiet siltā telpā 2 - 3 dienas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!